Een citroenboom kweken

Het kweken van een citroenboom is niet alleen een interessant en leerzaam proces, maar ook een goede gelegenheid om vitamine C in te slaan en een heerlijke toevoeging aan thee. En hoewel de plant niet snel vruchten zal afwerpen, zal het planten van een citroenboom een ​​interessante fase zijn bij het aanleggen van uw binnentuin.

Voorwaarden voor het kweken van een citroenboom

De boom is geen erg grillige plant, maar het niet naleven van de regels van de landbouwtechnologie leidt tot ziekten en een gebrek aan vruchtvorming door de plant. Creëer ideale groeiomstandigheden voor de boom en het gewas zal je belonen met de volledige oogst.

Pot voor citroenboom

Het wortelstelsel van de boom groeit snel, plant de plant elk jaar opnieuw in het voorjaar. In dit geval mag de nieuwe pot niet groter zijn dan 4 cm. Controleer de aanwezigheid van afvoergaten en zorg voor een goede afvoer naar het lagere niveau. Bodem voor een citroenboom. Een commerciële optie voor kamerplanten is geschikt of stel je eigen grondmengsel samen: hout- en bladverliezende grond, humus en zand in een verhouding van 1: 8: 2: 4.

Een plek voor een citroenboom

De basisregels voor het kiezen van een plaats zijn de afwezigheid van tocht en radiatoren, een constante plaats zonder veranderingen, evenals de aanwezigheid van natuurlijke diffuse verlichting. Temperatuurbereik voor citroenboom: de boom houdt van koelte en het ideale temperatuurbereik is tot +18 graden. Verlichting voor een citroenboom. In de zomer is de hoeveelheid natuurlijk licht voldoende voor de boom; in de winter gebruik je een fytolamp om de plant van de nodige verlichting te voorzien. De boom is erg pretentieloos, maar de enige vereiste is tijdig en voldoende water geven.

De boom water geven

Houd de aarde in de pot vochtig, maar zet de plant niet onder water. In de zomer dagelijks water geven, in de winter iets verminderen. Geef de boom water met stilstaand water, een paar graden warmer dan kamertemperatuur. In het voorjaar is het beter om de boom ‘s ochtends water te geven, in andere seizoenen -‘ s avonds. Topdressing van de boom: citroen heeft regelmatige voeding nodig, breng elke 3-4 weken minerale en organische meststoffen aan op de grond. Wissel ze met elkaar af, combineer ze niet in één procedure.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *