Dit is wat de draagarm in een Peugeot Expert doet

draagarm peugeot expert

Geen autoliefhebber? Dat geeft helemaal niet, er zijn veel andere mensen die wel dol zijn op auto’s en er met liefde aan sleutelen. Daar klop je dan ook aan als jouw auto ermee ophoudt. Bijvoorbeeld als de draagarm Peugeot Expert moeilijk begint te doen. Hoewel je misschien geen autoliefhebber bent, is het wel goed om in grote lijnen de onderdelen van je auto te kennen. Zo kun je namelijk ook herkennen wanneer er een probleem mee is en je naar de garage moet.

draagarm peugeot expert

Wat is de draagarm?

Een draagarm is een van de grootste onderdelen in de auto. Toch is er een kans dat je het nog nooit hebt gezien. Hoe kan dat? Omdat de draagarm binnenin de auto zit. Het is een grote, stalen constructie die gemaakt is in de vorm van een driehoek. Door middel van de draagarm worden de wielophanging en carrosserie met elkaar verbonden. Beter gezegd: het deel waar je instapt en de wielen. Die twee onderdelen moeten natuurlijk aan elkaar vastzitten maar om dat bij elkaar te houden is gigantische kracht nodig. Er komt namelijk heel veel druk vrij bij rijden op hoge snelheid. De draagarm vangt al die druk gewoon op, juist dankzij die uitermate stevige constructie.

Een draagarm vervangen

Een draagarm vervangen doe je niet zelf, ook niet als je handig bent met auto’s. Het is namelijk een onderdeel dat een zeer belangrijke functie heeft. Je wil het dus absoluut overlaten aan een deskundige die vooral de juiste apparatuur tot zijn beschikking heeft om de draagarm te verwijderen. Thuis in een garage wordt dat lastig.

Problemen met de draagarm

Het kan lastig zijn om een probleem met de draagarm te herkennen, maar vaak merk je het bij sturen. Je voelt dat dit heel stroef gaat of dat er flinke trillingen plaatsvinden. Ongeacht of dit de draagarm is of niet, wordt aangeraden naar een garage te rijden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *